تعیین اسید آمینه های آزاد در ژله رویال، گرده زنبورعسل و گرده زنبور هیدرولیز شده

 

از میان محصولات مختلف گیاهی، محصولات زراعی و باغی مانند دانه های گرده به طور عمده به عنوان مواد دارویی و مکمل های غذایی به علت وجود مواد مغذی ضروری مثل اسیدآمینه، پروتئین، فلاونوئیدها و آلکالوئیدها به طور گسترده ای استفاده می شود و نیز اسیدآمینه های ژله رویال طیف گسترده ای از عملکردهای دارویی و سلامت بخشی را در انسان دارند.

 

از میان محصولات مختلف گیاهی، محصولات زراعی و باغی مانند دانه های گرده به طور عمده به عنوان مواد دارویی و مکمل های غذایی به علت وجود مواد مغذی ضروری مثل اسیدآمینه، پروتئین، فلاونوئیدها و آلکالوئیدها به طور گسترده ای استفاده می شود. اسیدآمینه های ژله رویال طیف گسترده ای از عملکردهای دارویی و سلامت بخشی را در انسان دارند.

گرده گل که توسط زنبورعسل جمع آوری می شود، از آگلوتینه شدن گرده گل ها با شهد آن ها و بزاق زنبورعسل به دست می آید و پس از ذخیره در سبد گرده واقع در بند سوم پای زنبورعسل، در هنگام ورود زنبورعسل به درون کندو در تله گرده که توسط زنبوردار درآنجا تعبیه شده جمع آوری میگردد.گرده حاوی 10 تا 40 درصد پروتئین، 1 تا 13 درصد لیپید، 13 تا 55 درصد کربوهیدرات و 2 تا 6 درصد خاکستر می باشد.

 


 

ژله رویال که از هضم مستقیم گرده گل توسط آنزیم های پروتئازی و دیگر آنزیم های طبیعی زنبورعسل به وجود می آید، حاوی27 تا 41 درصد پروتئین، حدود 30 درصد کربوهیدرات، 8 تا 19 درصد چربی، 2 تا 5 درصد خاکستر، بر حسب وزن خشک می باشد.

مطالعه حاضر که در سال 1398 در فصلنامه علمی پژوهشی محیط زیست جانوری به چاپ رسیده است، با هدف تعیین اسیدآمینه های آزاد ژله رویال، گرده زنبور عسل و گرده زنبور هیدرولیز شده می باشد. نتایج نشان داد که پرولین، لیزین، آسپارتیک اسید، گلوتامیک اسید، سرین و بتاآلانین اسیدآمینه های آزاد عمده در ژله رویال بودند.

در این آزمایش مشخص شد که اسیدآمینه های آزاد آسپارتیک اسید، گلوتامیک اسید، آلانین، پرولین، تایروزین، متیونین، لوسین و ایزولوسین در گرده زنبورعسل وجود داشتند.مشخص شد که سه اسیدآمینه آزاد، آسپارتیک اسید، گلوتامیک اسید و پرولین در تمام نمونه های مورد مطالعه وجود داشتند. در این آزمایش گرده زنبورعسل هیدرولیز شده با آنزیم آلکالاز دارای بیشترین تعداد آمینواسید آزاد(22 اسیدآمینه) بود. علاوه بر اسیدآمینه های آزاد موجود در ژله رویال، گرده و گرده هیدرولیز شده زنبورعسل اسیدآمینه های آزاد دیگری نیز در کروماتوگرام ها وجود داشتند که نمیتوان با اسید آمینه های استاندارد شناسایی کرد و به عنوان اسیدآمینه های آزاد ناشناخته درنظر گرفته شدند.

برای مشاهده کامل مقاله اینجا کلیک کنید.